Husk dette under rejseplanlægningen

Det kan godt være, at sommeren er ved at slutte snart, men det betyder ikke, at du ikke kan planlægge din næste rejse. Er du ude i god tid, så kan du nemlig spare mange penge på flybilletter og meget andet. Der er dog en række andre ting, som normalt er småting, som de fleste folk glemmer. Måske husker man dem, lige inden man skal afsted – og her kan det være lidt for sent. Har du eksempelvis glemt at få dig et betalingskort til udlandet, så kan du ikke gøre dette på én dag.

 

Bestil rejsevaluta i god tid

Tidligere kunne man gå ned i banken og få rejsevaluta, næsten uanset hvilket land man skulle til. I dag er det lidt anderledes. Her skal du nemlig bestille valuta i god tid, så banken kan nå at få det, inden du skal afsted på din rejse. Det er nemlig ikke fordelagtigt at veksle penge, når du er i lufthavnen eller på en banegård. De forskellige bureauer reklamerer med “no commission” og alt muligt andet, men kursen er bare meget dårlig.

 

Følger du ovenstående råd, har du allerede sparet en del penge. Dette skal du gøre i relativt god tid, men hvis du læser næste afsnit, så behøver du ikke engang følge ovenstående råd.

 

Få et gratis hævekort til udlandet

Du har måske hørt, at du helst skal undgå at hæve penge i udlandet med dit danske kort. Der kan nemlig komme en del gebyrer – både fra bankens og automatens side. Det koster typisk 30 kroner at hæve i udlandet, og du kommer også til at betale for vekselgebyrer. Om du betaler det til banken eller automaten afhænger af, hvad du vælger på selve hæveautomaten.

 

Hvis du ønsker at løse ovenstående problemstilling, bør du anskaffe dig et hævekort, du kan anvende gratis i udlandet. På nuværende tidspunkt er det bedste hævekort til udlandet Revolut. Her får du lov til at hæve 1500 kroner eller tilsvarende om måneden. Dette kan du helt uden at betale for et abonnement eller lignende. Når du opretter en konto, skal du oftest betale for fragten for kortet. Prisen er fair, men nogle gange har de en kampagne kørende, hvor dette også er gratis. Hvis du vil læse mere om kort, kan du gøre det herinde: https://bitcoinkort.dk/

 

Mener du ikke, at 1500 kroner eller tilsvarende om måneden er nok, har du muligheden for at betale for et abonnement. Dette abonnement koster lidt over 100 kroner om måneden, hvis du vælger det dyreste. Der er også andre abonnementer midt imellem, som giver dig lov til at hæve mere end 1500 kroner om måneden. Du kan beregne, hvad der bedst kan betale sig for dig.

 

OBS: Ovenstående kan ændre sig, og vilkår samt betingelser gør sig gældende.